Dit vegan recept voor Indische dahl met rijst is een plezier voor je smaakpapillen én je budget! Dahl wordt gemaakt van peulvruchten die tot een soep of gezellige brij gekookt worden. Hier gecombineerd met zoete aardappel, spinazie en tomatenblokjes. De kokosmelk zorgt voor een frisse toets. Smakelijk!
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Voorbereiding: 10 minutesminutes
Bereidingstijd: 30 minutesminutes
Totaal: 40 minutesminutes
Porties: 3porties/ personen
Materiaal
Rasp
1 kookpot
Keukenmesje
Ingrediënten
2tlcurrypoeder
3tenenknoflook, geperst of fijngesneden
400gtomatenblokjes
50ggember, geraspt (of gedroogd)
300gzoete aardappelen
200gbruine linzen uit blik, of rode kidneybonen uit blik
200mlkokosmelk
100gspinazieblaadjes, verse en gespoeld
250grijst
Zout
Peper
1elolijfolie
100mlwater
Bereiding
Voorbereiding (10 min)
Schil en rasp of snij de gemberwortel fijn.
Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes van +/- 2cm.
Pers de look of snij heel fijn.
Bereiding (30 min)
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en bak er de geraspte gember in. Voeg een scheutje water toe als het wat aanbakt.
Voeg de kerriekruiden en look toe en roerbak 2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes en zoete aardappelblokjes toe met peper en zout en roerbak nog 2 minuten.
Laat ondertussen de rijst gaar koken (kooktijd zie verpakking) en giet af.
Voeg het water en de kokosmelk toe en laat koken tot de zoete aardappelen zacht zijn. Wordt het geheel te droog? Voeg dan voorzichtig een extra scheutje water toe.
Voeg vervolgens de linzen toe en meng het geheel.
Voeg de spinazie toe en roer om tot deze krimpt.
Kruid bij met peper, zout of kerriepoeder indien nodig.
Afwerking
Serveer de linzendahl op de rijst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan