Budgetrecept winterse spaghetti met preiroomsaus, wortel en gehakt
Deze heerlijke voedzame spaghetti zet je in 30 minuten op tafel. De preiroomsaus is niet enkel gezond, maar heeft ook een zalige winterse gezelligheid.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutesminutes
Bereidingstijd: 20 minutesminutes
Totaal: 30 minutesminutes
Porties: 3porties/ personen
Materiaal
Keukenmesje (en dunschiller)
2 kookpotten
Ingrediënten
25clAlpro Cuisine
3preistengels
2wortelen
300gspaghetti
175gvegan gehakt
3elolijfolie
1tltijm, gedroogd
0,5tlnootmuskaat
Peper
Zout
10clwater
Bereiding
Voorbereiding (10 min)
Snij de prei languit in twee en vervolgens in ringen.
Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes van maximum 1 cm.
Bereiding (20 min)
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pot en roerbak het vegan gehakt voor 5 minuten. Hou het gehakt even apart in een kommetje voor later.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pot die je voor het gehakt gebruikte en bak de prei en wortelen voor 2 minuten.
Voeg het water en de tijm toe en laat 10 minuten stoven op het vuur (bij voorkeur met deksel).
Kook ondertussen de pasta gaar (zie kooktijd verpakking) in een andere pot met water en een snuf zout. Giet af en hou een beetje kookvocht bij om je saus aan te lengen indien gewenst.
Voeg de sojaroom toe aan de prei en wortelen en zet het vuur lager. Kruid bij met zout en peper.
Voeg het eerder gebakken vegan gehakt toe, roer nog eens om en zet het vuur uit.
Afwerking
Serveer de saus over de spaghetti.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan