Dit heerlijk voedzame ontbijt is in een wip voorbereid en kan je eenvoudig ‘s morgens thuis opeten of meenemen voor onderweg. Havermout is vezelrijk en bevat trage koolhydraten zodat je energie hebt voor de hele voormiddag! De pindakaas maakt je ontbijt lekker romig en de plantaardige yoghurt en blauwe bessen zorgen voor een frisse toets.
Soort gerecht: Ontbijt
Voorbereiding: 5 minutesminutes
Serveren: 5 minutesminutes
Totaal: 10 minutesminutes
Porties: 3personen
Ingrediënten
150ghavermout
kaneel, naar smaak
snufjezout
1,5el pindakaas
4elyoghurt, plantaardig
een handje blauwe bessen, diepgevroren
300mlwater
Bereiding
Voorbereiding (5 min.)
Meng de avond voordien de havermout met het water.
Voeg de kaneel, het snufje zout, de blauwe bessen en de pindakaas toe, roer goed door en laat een nachtje staan.
Bereiding (5 min.)
Ben je klaar om te ontbijten? Roer door de havermoutpap en voeg eventueel een klein scheutje water toe indien het te vast is.
Afwerking
Verdeel in kommetjes voor 3 personen en voeg telkens een schep (of 2) plantaardige yoghurt toe.
Tips
Dit is een leuk basisrecept om verder mee te experimenteren. Je kan de blauwe bessen afwisselen met ander fruit zoals stukjes appel, perzik of banaan.
Heb je ‘s morgens meer tijd? Verwarm dan de havermoutpap in een steelpan of pot voor een warm ontbijt.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan