150mlkokosmelk, uit blik, kies een vette melk, geen light versie
Om erbij te serveren
rood fruit, vers
6bolletjesvegan ijs
Bereiding
Maak eerst de ganachevulling. Smelt de chocolade au bain marie en roer er de kokosmelk door. Laat minstens 2 uur stollen in de koelkast of zet een half uur in de diepvries.
Verwarm de oven voor op 180°C en vet 6 cupcakevormpjes of ramekins in.
Maak het beslag als de ganache voldoende gestold is. Meng de plantaardige melk met de appelazijn en zet apart. Meng alle droge ingrediënten in een aparte kom. Voeg de kokosolie, het vanille-extract en de plantaardige melk met azijn toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
Vul de vormpjes tot de helft met het beslag. Houd zeker nog enkele eetlepels beslag over.
Schep ongeveer een eetlepel ganache uit en vorm een bolletje met je handen. Druk het bolletje in het beslag. Herhaal met de andere vormpjes.
Lepel nu de rest van het beslag over de vormpjes.
Bak de cakes 12 à 14 minuten in de voorverwarmde oven. De randen moeten gebakken zijn en de binnenkant vochtig. Laat de moelleux enkele minuten afkoelen.
Haal de moelleux heel voorzichtig uit de vormpjes of serveer in een ramekin. Serveer warm met rood fruit en een bolletje vegan ijs.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan