Deze zijden tofu met een pittige komkommersalade is een heerlijk Koreaans gerecht.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd: 20 minutesminutes
Porties: 2porties
Ingrediënten
Komkommersalade met Koreaanse kruiden
1komkommer, 1 grote komkommer, of 2 kleintjes. Geschild indien gewenst.
1snufjezeezout
1grote teenlook, gehakt
1elKoreaanse sojasaus
1tlmaesil-cheong, of een snufje suiker
2elrijstazijn, of witte wijnazijn of appelciderazijn
1elKoreaanse geroosterde sesamolie
1snufjegeroosterde sesamzaadjes
Gekruide zijden tofu
1blokzijden tofu, stevigere tofu werkt niet zo goed in dit recept
1goede snufzout
1klein bosjebieslook, of lente-uitjes, fijngehakt
rode of groene shisoblaadjes, fijngehakt
1flinke scheutKoreaanse geroosterde sesamolie
1snufjegeroosterde sesamzaadjes, of dit kan vervangen worden door geraspte of fijngehakte verse gember
Bereiding
Plaats het lemmet van het mes op de hele, ongesneden komkommer en sla erop om de komkommer te pletten. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en dan in hapklare stukjes.
Bestrooi met een flinke snuf zout en zet apart in een zeef.
Maak de dressing door de overige ingrediënten in een grote kom te mengen.
Spoel de komkommer na 10 minuten af, knijp erin om hem te laten uitlekken en dep hem droog. Voeg de komkommer toe aan de dressing in de kom en meng.
Leg de tofu op een klein bord, maak er lichte inkepingen in met een mes en bedek met de rest van de ingrediënten. Als je wilt, kun sojasaus gebruiken in plaats van zout.
Extra informatie
Recept en foto’s van Korea Agro-Trade Center en Sara Kiyo Popowa.Dit recept werd vertaald door vrijwilligster Reitske. Heb jij ook zin om te vertalen voor BE Vegan? Schrijf je dan in als vrijwilliger!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan