Mihoen met wokgroenten en vegan wokreepjes, snel op tafel
Eenvoudig, snel klaar én superlekker: deze mihoen met groenten en wokreepjes is een ideaal gerecht tijdens een drukke week!
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Totaal: 25 minutesminutes
Porties: 2porties
Ingrediënten
120gmihoen, rijstvermicelli
180gvegan wokreepjes, bij voorkeur met currysmaak bv van Delhaize of La Vie Est Belle
Verse koriander, naar smaak
1tlsesamolie, naar smaak
Wokgroenten
1ui, fijngesnipperd
1 à 2teentjeslook, fijngesneden
2cmgember, fijngesneden
200gbroccoli, in kleine roosjes
1rode paprika, in dunne reepjes
1prei, in fijne ringen
2handjes sojascheuten, of taugé
1 à 2el sojasaus, naar smaak
2tlcurry
1mespunt chilipoeder
1tlpaprikapoeder
1tlkurkuma
½tlkomijn
Bereiding
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wokpan. Bak hierin de ui, look en gember aan. Voeg alle kruiden (behalve de koriander) toe. Roerbak even.
Voeg de broccoli, paprika en prei toe. Kruid met een beetje zout (niet teveel, sojasaus is ook heel zout). Laat alles bakken op een middelhoog vuur tot de groenten beetgaar zijn (ongeveer 10 minuten). Voeg 1 à 2 eetlepels sojasaus, de sojascheuten en curryreepjes toe en bak nog 5 minuten mee.
Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking. Schep de vermicelli onder de groenten in de wokpan en verwarm het geheel nog even op een groot vuur. Kruid naar wens nog bij met peper, zout, sojasaus,…
Serveer met de verse koriander en roer optioneel 1 theelepel sesamolie onder het geheel.
Extra informatie
Recept en foto van Franne Lingier. Wil jij ook graag een recept delen met BE Vegan? Contacteer ons via het contactformulier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan