Zelfgemaakte havermelk is absoluut het beste alternatief voor wie doorgaans kant-en-klare havermelk koopt, want het is veel goedkoper en bovendien superlekker.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Bereidingstijd: 5 minutesminutes
Porties: 1liter
Ingrediënten
1,2lwater
115ghavermout
een beetjezeezout
½tlvanillepoeder
1snufjekaneel
Bereiding
Maal alle ingrediënten 1 minuut in de blender of tot het een glad geheel is. Schenk de inhoud van de blender in een notenzak of kaasdoek die in een kom ligt. Wring de zak om de vloeistof in de kom te persen.
Schenk de melk in een schone fles met een goed sluitende dop. Bewaar de melk in de koelkast en gebruik hem binnen drie dagen.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan zuivel. Maak je eigen plantaardige melk, yoghurt, boter en kaas. Emilie Holm. Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan