Gekneusde-komkommersalade, hét bijgerecht voor Aziatische gerechten
"Smashed cucumber" of gekneusde komkommersalade is een Aziatisch geïnspireerd bijgerecht. Snel klaar en overheerlijk!
Soort gerecht: Bijgerecht
Totaal: 15 minutesminutes
Porties: 8porties/ personen
Ingrediënten
3komkommers
2tlzeezout
3tenenknoflook, fijngehakt
2chilipepers, fijngehakt
1elverse gember, fijngehakt
3elsojasaus, gebruik tamari voor een glutenvrije salade
2tlsuiker
1elsesamolie
1elsesamzaad, geroosterd
1elrijstazijn
1elzonnebloemolie
Verse koriander, fijngehakt (optioneel)
Bereiding
Leg de komkommers op een snijplank en gebruik de zijkant van een breed mes om ze te pletten en breken. Je kunt hiervoor ook een deegroller of de onderkant van een steelpan gebruiken.
Snijd de gekneusde komkommers daarna in blokjes en doe ze in een kom. Meng het zout erdoor en druk goed aan. Laat 10 minuten staan.
Giet de komkommers af en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Klaar in een handomdraai!
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan Party Food van Jason Tjon Affo. Verkoopprijs €22,99 Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan