Meng de sojamelk met de appelciderazijn. Zet apart. Het is de bedoeling dat de melk stremt.
Neem een grote mengkom en meng de bloem en het zout. Meng de suiker, de olie en het vanille-extract in een aparte kom. Voeg de sojamelk/azijnmengeling toe aan het suikermengsel en roer goed. Voeg het vloeibare mengsel toe aan de bloem en meng goed. Let op dat je niet te veel roert, er mogen een paar klonters in het deeg zitten.
Meng de bosbessen voorzichtig onder het deeg met een pannenlikker zonder de bessen te pletten.
Vul een muffinbakplaat voor 12 muffins met muffinvormpjes of vet de bakplaat goed in.
Bak de muffins 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Je kan controleren of de muffins gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. De houten prikker moet er droog uitkomen.
Laat de muffins afkoelen voor je ze uit de bakvorm haalt.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan