Tabouleh, frisse Libanese salade met bulgur en verse kruiden
Serveer deze frisse Libanese salade als onderdeel van een saladebuffet of als lichte lunch.
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Lunch, Voorgerecht
Totaal: 20 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
150gbulgur
verse peterselie, fijngehakt
verse munt, fijngehakt
1/2komkommer, in fijne blokjes gesneden
2middelgrote tomaten, in fijne blokjes gesneden
1sjalot, fijngesnipperd
2lente-uitjes, in fijne ringetjes
3elgranaatappelpitjes
1citroen, uitgeperst
peper en zout
Bereiding
Schep de bulgur in een kom en overgiet met 300 ml kokend water. Doe een deksel op de kom en laat 10 minuten staan. Maak de korrels los met een vork. Giet indien nodig het overtollige water af.
Meng alle ingrediënten in een grote mengkom. Proef en kruid bij met peper en zout.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan