Deze lichte, Italiaanse pastasaus wordt gemaakt van tomaten en aubergines. Een heerlijk zomers pastagerecht om bij weg te dromen.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 40 minutesminutes
Porties: 3personen
Ingrediënten
250gpasta, optioneel: glutenvrij
1,5elolijfolie
3aubergines, in schijfjes van 1 cm dik
2ajuinen, fijngesneden
500gtomatenpassata
1,5tllookpoeder
0,5tlcayennepeper
provençaalse kruiden, naar smaak
peper en zout, naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C of neem een pan.
Snijd de ajuinen fijn. Snijd de aubergines in in schijfjes van 1 cm dik.
Meng de aubergineschijfjes met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de schijfjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Of bak de schijfjes aan weerszijden in een pan.
Kook ondertussen de pasta gaar met een snuf zout. Giet af.
Fruit in een diepe pan of pot de ajuin en look aan tot ze begint te kleuren. Voeg de tomatenpassata toe, roer door en laat even pruttelen met het deksel op de pot (5 - 10 min).
Proef en kruid bij met Provençaalse kruiden, peper en zout. Zet het vuur uit en voeg de gebakken aubergineschijfjes toe aan de saus.
Schep de saus over de pasta en serveer.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan