Vegan katsu curry: schnitzels uit de oven met currysaus
Krokante schnitzels uit de oven van aubergine, courgette en rode paprika met een currysaus. Deze katsu curry is een hemelse combinatie van texturen en Japanse smaken.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 45 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
Voor de schnitzels
4elmaïzena
4elbloem, optioneel: glutenvrij
60gpaneermeel, optioneel: glutenvrij
½aubergine, in blokjes van 2,5 cm
½courgette, in blokjes van 2,5 cm
1rodepaprika, in blokjes van 2,5 cm
2elsesamolie
1snufjezeezout en peper
Voor de currysaus
1elkokosolie
1rode ui, fijngesnipperd
1teentjeknoflook, geperst
½banaan, fijngehakt
1wortel, fijngehakt
1elkerriepoeder
1tlgaram masala
½tlchilipoeder
350mlgroentebouillon
2elsojasaus
1eltomatenpuree
Voor erbij
sushirijst
waterkers
ingelegde ui en radijs
gemengd sesamzaad
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de maïzena in een kom met zo veel water dat er een dikke, kleverige pasta ontstaat. Strooi de (glutenvrije) bloem in een ondiepe schaal en het (glutenvrije) paneermeel in een andere.
Doop de stukjes groente één voor één in de bloem, daarna in het maïzenamengsel (zorg dat ze goed zijn bedekt) en tot slot in het paneermeel. Leg de gepaneerde groenten gaandeweg op de bakplaat.
Besprenkel met wat sesamolie, bestrooi met wat zout en peper en bak 25 minuten in de oven, tot de groenten goudbruin en krokant zijn.
Maak intussen de Japanse currysaus. Voeg de kokosolie toe aan een kleine pan en laat op laag vuur smelten. Voeg de ui, de knoflook, de banaan en de wortel toe en bak in een paar minuten zacht. Voeg de specerijen toe en bak regelmatig roerend nog een paar minuten.
Voeg nu de bouillon, de sojasaus en de tomatenpuree toe en laat op laag vuur in 10 minuten iets indikken. Pureer de saus met een staafmixer glad.
Haal de gepaneerde groenten uit de oven en zet apart tot je de curry gaat serveren.
Serveer de krokante groenten met sushirijst, ingelegde ui en radijs en flink wat currysaus erover. Garneer met wat waterkers en gemengd sesamzaad.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan 100 van Gaz Oakley. Uitgeverij Good Cook.Variatie: Voor een snellere maaltijd kan je deze currysaus ook combineren met vegan schnitzels uit de supermarkt.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan