Snel stoofpotje met prei, pompoen en vegan gehakt van seitan
Prei en pompoen schitteren in dit warme stoofpotje met vegan gehakt.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
1ui
1teentjelook
2cmgember
2stalenprei
400gpompoen, gewogen zonder schil
1-2handjeskerstomaten
1elsojasaus
200mlgroentebouillon
1pakjevegan gehakt, bv. soja- of seitangehakt
1tlpaprikapoeder
1tlkurkuma
peper en zout, naar smaak
Voor erbij
120-140gnoedels , of rijst
peterselie, vers
Bereiding
Snijd de ui, look en gember fijn. Spoel de prei en halveer in de lengte. Snijd de prei in reepjes van ongeveer 2 cm. Schil en spoel de pompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 3 op 3 cm.
Verwarm 1 el plantaardige olie in een grote pot of wokpan. Bak hierin de ui, look en gember.
Voeg de preireepjes toe en laat 5 minuten stoven. Kruid met het paprikapoeder, de kurkuma, peper en zout.
Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe, samen met de groentebouillon, sojasaus en het vegan gehakt. Laat sudderen op een zacht vuur tot de pompoen zacht is. Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
Zet het vuur uit en voeg de kerstomaten toe aan de groenten. Laat het deksel op de pot zodat de tomaatjes openbarsten door de warmte.
Kook de noedels of rijst. Werk af met verse peterselie.