Geroosterde pastinaak met een dip van limabonen en tempeh
Gezond snacken met deze eiwitrijke dip van limabonen met geroosterde pastinaak, crumble van tempeh en een mandarijn-tahindressing.
Soort gerecht: Hapjes, Snack
Bereidingstijd: 25 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
2pastinaken
2 + 4-5elolijfolie
1tlchilipoeder
2 + 3 eltahini
1mandarijn, (sap), gezeefd
2tlsojasaus
2tenenknoflook, waarvan 1 geperst
1tlverse gember, geraspt
1tl sriracha
400glimabonen, uitgelekt
3elcitroensap
250gtempeh
4elarachideolie
1elsojasaus
brood, om erbij te serveren
Bereiding
Verhit de heteluchtoven voor tot 180°C. Snijd de pastinaken in de lengte door de helft. Of, als ze heel dik zijn, in vieren. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de 2 eetlepels olijfolie met de chilipoeder en smeer de pastinaak ermee in. Bestrooi met flink wat zout. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak de dressing door de twee eetlepels tahini, het mandarijnsap, de sojasaus, de geperste knoflookteen, de gemberwortel en sriracha in een kom te mixen. Zet weg tot gebruik.
Maak de dip door de limabonen met de 3 eetlepels tahini, citroensap, de 4-5 eetlepels olijfolie, zout, peper en de resterende knoflook in een hakmolen of keukenmachine te pureren.
Verkruimel de tempeh. Dat doe je door het blok eerst in grove stukken te snijden en daarna met je handen te breken in kleinere brokjes.
Verhit een koekenpan of wok met de arachideolie en bak het tempehkruim met een flinke snuf zout in ongeveer 5 minuten mooi bruin. Blus af met de sojasaus, hussel nog eens goed door en laat even uitlekken op keukenpapier.
Lepel de dip op een mooie schaal. Verdeel het tempehkruim erover en leg daarop de pastinaak. Besprenkel met een paar eetlepels van de dressing.
Serveer deze gezonde snack direct, eventueel met brood en geef de rest van de dressing erbij.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan Comfort. Plantaardig comfort food met Oosterse smaken, Milou Van Der Will. Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan