Eiwitrijke balletjes van tempeh in rode currysaus met rijst
Deze heerlijke tempehballetjes in een sausje van rode curry moet je beslist eens proberen!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 25 minutesminutes
Porties: 15balletjes
Ingrediënten
250gtempeh, geraspt
½tlzout
4elvegan rode currypasta, (vegan)
1tlgember, vers en geraspt
2tenenknoflook, geperst
3elbieslook, fijngehakt
75ghavervlokken
2elbloem
1limoen, (sap)
2elsojasaus
1eltahini
2-3elahornsiroop
olie, om te bakken
rijst, om erbij te serveren
Bereiding
Meng de tempeh in een kom met het zout, 2 eetlepels van de currypasta, gemberwortel, knoflook, bieslook, havervlokken en de bloem. Meng goed door. Kneed tot een vaste bol.
Rol met natte handen zo’n 15 gelijke, stevige balletjes (formaat pingpong) van het mengsel. Laat even opstijven in de koelkast.
Maak intussen de rode currysaus door de twee resterende eetlepels currypasta met een garde te mixen met het limoensap, de sojasaus, tahini, ahornsiroop en 50 ml water.
Verhit een flinke laag olie in een wok of koekenpan. Voeg de balletjes toe en bak ze in zo’n 5 minuten voorzichtig aan alle kanten goudbruin. Zorg dat ze gelijkmatig bakken en aan alle kanten goed dichtschroeien.
Voeg de saus toe aan de pan. Bak nog een kleine minuut mee met de balletjes, hussel goed, zodat alle balletjes een laagje saus hebben. Garneer met bieslook en serveer met rijst.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan Comfort. Plantaardig comfort food met Oosterse smaken, Milou Van Der Will. Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan