Deze tapenade van zwarte en groene olijven is heel eenvoudig en kan je gemakkelijk de dag van tevoren klaarmaken. Serveer met toastjes of bruschetta.
Soort gerecht: Hapjes
Voorbereiding: 10 minutesminutes
Porties: 8personen
Ingrediënten
150gzwarte olijven
150ggroene olijven
6zongedroogde tomaatjes
2elkappertjes
1teentjeknoflook
1vegan afbakbroodje
Bereiding
Bak het broodje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Ontpit de olijven en pel de knoflook. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en vermaal grof. Voeg eventueel een eetlepel olie van de olijven of de zongedroogde tomaatjes toe.
Snijd het afbakbroodje in sneden van 1 à 2 cm dik en bestrijk met olijfolie. Leg de sneden brood even onder de grill.
Bestrijk de bruschetta met de tapenade.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan