Vitello tonnato is een Italiaanse klassieker die allesbehalve vegan is. In dit recept van Lento tonen we hoe je van elk tijdloos recept een vegan versie kan maken die minstens even lekker is.
Neem een grote ovenschaal en verwarm de oven voor op 150°C.
Giet de bouillon in de ovenschaal. Snijd de uien, sjalot, knoflook en wortel in grove stukken. Maak hiervan in de ovenschaal een bedje voor de knolselder. Leg de verse tijm en laurier er ook bij.
Was de knolselder goed en wrijf hem in met olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg hem op het bedje en zet de ovenschaal ca. 3 uur in de oven.
Laat afkoelen en snijd de knolselder daarna in dunne plakken.
Zo maak je de tonnato:
Mix alle ingrediënten voor de tonnato in een maatbeker. Breng op smaak met peper en zout.
Tips om te serveren:
Bestrijk het bord met de tonnatosaus en leg hier de dunne plakjes knolselderij op. Doe er nog een beetje saus over en garneer met appelkappers, rucola en basilicumblaadjes. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Extra informatie
* In worcestersaus zit meestal ansjovis. Vegan worcestersaus vind je in vegan webshops of in sommige biowinkels zoals Bio-Planet.** Vegan tonijn vind je in vegan webshops.Recept en foto uit ‘Lento - Vegan zoals je het nog nooit proefde’. 60 overheerlijke recepten voor iedereen. Uitgeverij Lannoo.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan