Doe de peperkoekkoekjes in een blender en mix tot ze een poeder vormen. Voeg de boter en het zout toe en mix opnieuw tot het geheel gemengd is.
Schep het mengsel in 6 ingevette taartvormpjes en strijk de bodem glad met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.
Los intussen in een kleine steelpan op laag vuur de agar-agar op in de kokosmelk en klop voortdurend. Zodra het kookt, haal van het vuur en zet apart.
Doe de rest van de ingrediënten in een grote kom en klop ze langzaam met de hete kokosmelk tot het mengsel romig is. Verdeel gelijkmatig over de taartvormpjes en zet ze 4 uur in de koelkast.
Meng in een kleine kom 100 ml granaatappelsap met de maïzena. Doe de rest van het sap in een kleine steelpan en breng het 5 minuten aan de kook. Giet de maïzena en het granaatappelmengsel erbij en klop nog 5 minuten, tot zich een siroop begint te vormen. Laat afkoelen.
Als de ‘cheesecakes’ zijn opgesteven, haalt u ze uit de pannen en serveert u ze op borden. Giet de granaatappelsiroop erover en bestrooi met granaatappelpitjes.
Extra informatie
Recept en foto van Violife, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan