Snijd de pompoen in gelijke plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Verwijder de zaadjes en druk een cirkel uit het midden met een bakring of een klein glaasje. Bewaar eventueel overgebleven vruchtvlees voor soep, stamppotje of pompoentaart.
Bestrijk de bovenkant van de ringen met olie en bestrooi met zout, peper en specerijen naar smaak.
Leg de pompoenringen op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven en rooster ze ongeveer 15 minuten. Laat afkoelen tot lauwwarm en dan verder met de toppings!
Topping van zongedroogde tomaat en olijven:
Meng alle ingrediënten behalve de pompoenpitten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de gegrilde pompoenringen met Garlic & Herb Affair en verdeel het tomatenmengsel erover. Bestrooi op het laatste moment met pompoenpitten als de ultieme pompoen-esque garnering.
Avocado en maïstopping:
Bestrijk de gegrilde pompoenringen met Garlic & Herb Affair. Meng de avocado en maïs door elkaar en schep op de ringen. Leg de tomaatjes erop en bestrooi met chilivlokken en koriander.
Appel en currytopping:
Bestrijk de gegrilde pompoenringen met Garlic & Herb Affair. Roer de appelblokjes, lente-ui, kerrie en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het appelmengsel over de pompoen. Bestrooi met wat achtergehouden lente-ui. Zo simpel, zo lekker.