Knapperig gebakken tofu en Indische curry van erwten en tomaat
Weet je niet goed hoe je tofu moet klaarmaken? Probeer eens dit recept waarbij de tofu eerst kort in de pan wordt gebakken en daarna verder in de oven gegaard wordt. Heerlijk bij deze smaakvolle Indische curry van erwten en tomaat.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 35 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
Voor de Indische curry
1middelgroteui, fijngesnipperd
½chilipeper, fijngesneden
2elolijfolie
2teentjeslook
1tlkurkuma
1tlkomijnzaad
1tlkoriander, gemalen
1tl mosterdzaad
3cmgember, fijngehakt
1bliktomaten, in stukjes
1tlzout
400gdiepvrieserwten
koriander, vers
Voor de tofu
250gtofu
2tlkoriander, gemalen
1tlkurkuma
1tlknoflookpoeder
1tlzout
3elolijfolie
Bereiding
Zo maak je de tofu
Laat de tofu eerst uitlekken: wikkel de blok tofu in een schone keukenhanddoek en leg op een plank of bord. Leg er een andere plank bovenop en zet er iets zwaars op, bijvoorbeeld een boek. Zet 15 minuten aan de kant tot het meeste vocht uit de tofu is gelekt.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de tofu in blokjes: snijd het blok tofu eerst overlangs doormidden. Snijd de plakken daarna in de lengte in twee en vervolgens in de breedte in zes.
Meng de specerijen in een kommetje en wentel de tofublokjes door de kruiden.
Verhit 3 el olijfolie in een pan die ook in de oven kan. Voeg de tofu en de specerijen toe en bak op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
Zet de pan met tofu in de voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 minuten tot de tofu goudbruin en knapperig is.
Zo maak je de curry:
Verhit de olie in een kookpot en voeg de specerijen toe. Bak de specerijen tot deze beginnen te geuren.
Voeg de ui toe en stoof deze gedurende vijf minuten.
Voeg de knoflook, gember en chilipeper toe en laat deze even verder bakken terwijl je blijft roeren.
Voeg de tomaten toe, zet het deksel op de pot en laat 10 minuten pruttelen op zacht vuur.
Voeg de diepvrieserwten toe en laat nog 5 minuten verder pruttelen tot de erwten gaar zijn.
Voeg de gebakken tofu toe aan de curry.
Serveer met rijst of vegan naanbroodjes en wat verse koriander. Smakelijk!