Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
5
from
4
votes
Fluffy vegan muffins met banaan en pecannootjes
Deze luchtige bananenmuffins met pecannootjes zijn eenvoudig om te maken en leuk als traktatie.
Soort gerecht:
Dessert, Snack
Bereidingstijd:
45
minutes
minutes
Porties:
8
muffins
Ingrediënten
▢
225
g
bloem
▢
150
g
suiker
▢
50
g
bruine suiker
▢
1
el
kaneel
▢
1
tl
bakpoeder
▢
½
tl
natriumbicarbonaat
▢
1
snufje
zout
▢
1
banaan
,
rijp
▢
120
ml
koolzaadolie
▢
120
ml
amandelmelk
▢
30
g
pecans
,
gebroken + enkele in fijne stukjes als decoratie op de muffins
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout samen in een kom.
Plet de banaan in een andere kom en voeg de koolzaadolie en amandelmelk toe. Roer goed.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de bloem en roer tot alles goed is gemengd. Als laatste voeg je de gebroken pecans toe.
Vul de muffinvormpjes met het beslag en leg op elk beslag wat fijne stukjes pecan als decoratie.
Bak de muffins ongeveer 30 minuten in de oven of tot wanneer je met een tandenstoker er in kan prikken zonder beslagresten.
Extra informatie
Recept en foto van Amélie van
Catberry. Pastries with an attitude.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan