Vegan palak paneer: een Indische curry met spinazie en aardappel
Een heerlijke curry met spinazie en aardappel, gebaseerd op het Indische gerecht palak paneer.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 30 minutesminutes
Bereidingstijd: 20 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
250gaardappel
1elolijfolie
1tlzeezout
2teentjeslook, fijngehakt
1elgember, vers geraspt
1witte ui, fijngehakt
1tlgaram masala
¼tlkurkuma
½tlkomijn
250gverse spinazie
400mlkokosmelk, 1 blik
1½tlzeezout
1grotetomaat, (in kleine blokjes)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de aardappel in hapklare blokjes, wij schillen hem liever niet. Besprenkel met de olijfolie en 1 tl zeezout. Rooster 20 minuten in de oven of tot de blokjes goudbruin en knapperig zijn.
Maak intussen de curry: stoof de look, de gember en de ui in een pan met wat olie goudbruin.
Voeg de garam masala, kurkuma, komijn en de spinazie toe. Voeg zodra de spinazie geslonken is, de kokosmelk en 1 ½ tl zeezout toe. Zet het vuur uit.
Mix het spinaziemengsel met een staafmixer tot een bijna gladde saus met nog een beetje textuur.
Voeg de blokjes tomaat toe en laat op een laag vuur nog 5 minuten sudderen.
Voeg tot slot de aardappelblokjes toe aan de spinaziecurry en serveer.
Dit gerecht smaakt heerlijk met basmatirijst of naan.
Extra informatie
Je kan deze curry tot 3 dagen bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.Recept en foto uit The Radiant Table, toegankelijke plantaardige gerechten voor een sfeervolle tafel door Morgane Van Marcke. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan