Wok met noedels en krokante tofu in een heerlijk pindasausje
Een heerlijke wok met noedels, groenten en gebakken tofu in een lekker pindasausje. Dit gezonde gerecht staat snel op tafel en is goed voor een vullende avondmaaltijd.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 4personen
Ingrediënten
Voor de krokante tofu
400gtofu, stevig, in blokjes
1elplantaardige olie
Voor de pindasaus
5elpindakaas, met stukjes
sap1limoen
1tlknoflookpoeder
2elsojasaus
3elsesamolie, geroosterd
1tlahornsiroop
4elwater
1snufjechilivlokken
Voor de roerbakgroenten
1ui
3tenenknoflook
1elplantaardige olie
1rodepaprika
75gbroccoli
100gpeultjes, of sugarsnaps
½courgette
300gvegan woknoedels
Toppings
pinda's, of cashewnoten, geroosterd
Bereiding
Zo maak je de krokante tofu
Laat de tofu uitlekken en snijd hem in grote blokken.
Verhit de olie in een grote wok of koekenpan.
Bak de tofu in enkele minuten rondom bruin en krokant. Leg apart op een bord.
Zo maak je de pindasaus
Doe alle ingrediënten in een potje en schud goed.
Zo maak je de roerbakgroenten
Hak de ui grof en snijd de knoflook in plakjes.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
Bak de ui 7-8 minuten in de pan, tot hij zacht en lichtbruin is. Voeg de knoflook toe.
Snijd ondertussen de groenten grof en voeg ze toe.
Roerbak alles 3-4 minuten, tot de groenten gaar maar nog wel knapperig zijn.
Voeg de noedels en pindasaus toe, roer goed door en bak alles nog een minuutje.
Schep voorzichtig de krokante tofu erdoor.
Strooi de geroosterde noten erover en serveer.
Extra informatie
Recept en foto uit Be more vegan, stap voor stap plantaardiger van Niki Webster. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan