Gevulde wraps met gegrilde groenten, hummus en tzatziki
Heerlijk gevulde wraps met gegrilde groenten, hummus en tzatziki.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 2personen
Ingrediënten
Voor de wraps
2vegan wraps
6elhummus, of een andere dip naar keuze
1wortel, geraspt
4kerstomaatjes
1elzonnebloempitten, of pompoenpitten, geroosterd
Voor de geroosterde groenten
1ui
2paprika's
1courgette
1aubergine
2elolijfolie
½tlzout
Voor de tzatziki
½komkommer
120gkokosyoghurt, of andere plantaardige yoghurt
2eldille, vers, gehakt
1elmunt, vers, gehakt
¼sapcitroen
1teenknoflook, fijngesneden
½tlzeezout
1snufzwarte peper
1elolijfolie, optioneel
Bereiding
Zo maak je de geroosterde groenten
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Snijd de groenten grof en verdeel ze over een grote bakplaat.
Besprenkel alles met de olijfolie en strooi het zout erover.
Zet het geheel 25-30 minuten in de oven, of tot de groenten gaar en zacht zijn. Zet apart.
Zo maak je de tzatziki
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder het binnenste deel (met de zaadjes) met een lepel. Rasp de komkommer en laat in een grote zeef boven een kom uitlekken. Knijp het vocht er zoveel mogelijk uit en doe de komkommerrasp dan in een grote kom.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
Werk af met een scheutje olijfolie (optioneel).
Zo serveer je de tortilla's
Bestrijk de wraps met hummus of een dip naar keuze.
Voeg de geroosterde groenten, geraspte wortel en kerstomaatjes toe.
Schep er flink wat tzatziki op en strooi de zonnebloem- of pompoenpitten erover.
Rol alles stevig op.
Extra informatie
Recept en foto uit Be more vegan, stap voor stap plantaardiger van Niki Webster. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan