Geroerbakte kool en taugé met gembersaus is een heerlijk Japans groentengerecht. Gebruik hiervoor een wok of diepe pan. Serveer met rijst.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Totaal: 20 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
60ggember, vers, geschild
6elsojasaus
6elmirin, (zoete rijstwijn)
4elsake
1eltomatenketchup
1tlsesamolie
1elmaïzena
1elplantaardige olie
1ui, in dunne ringen
1spitskool, gehalveerd en stronk verwijderd, in reepjes van ongeveer 1 cm breed
300gtaugé, ook wel sojascheuten genoemd
Voor erbij:
2lente-uitjes, in dunne ringen
wit sesamzaad
rijst, gekookt, om erbij te serveren
Bereiding
Pureer in een blender of keukenmachine de gember met de sojasaus, mirin, sake, tomatenketchup, sesamolie en maïzena.
Verhit de plantaardige olie op hoog vuur in een wok of diepe koekenpan en bak de ui en spitskool.
Roerbak 4 tot 5 minuten en voeg de taugé en gembersaus toe. Verhit al roerend 3 tot 4 minuten, tot de taugé een beetje zachter wordt en de saus alles mooi bedekt.
Garneer met lente-uitjes en sesamzaad en dien op met rijst.
Extra informatie
Recept en foto’s uit Vegan Japan Easy, Klassieke en moderne vegan Japanse gerechten van Tim Anderson. Verschenen bij uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan