Je kan een kant-en-klare shoarma kruidenmix kopen of maak eerst je eigen shoarma kruidenmengeling. Gebruik 2 tl koriander, 2 tl gemalen komijn, 1 tl kurkuma, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl kaneel, 1 tl peper, 1 tl zout, 1 tl gedroogde peterselie en ½ tl chilipoeder. Bewaar de rest van de kruiden in een luchtdichte pot.
Marineer eerst de oesterzwammen. Doe de reepjes in een kom, besprenkel met olijfolie en strooi de shoarmakruiden erover. Schep goed door, zodat de kruiden goed verdeeld worden. Zet apart.
Roer alle ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar in een kommetje. Zet apart.
Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen samen met de uienringen 5 minuten.
Snijd de pita’s doormidden en vul deze met (veel!) saus, bladspinazie en het oesterzammen-uienmengsel.
Extra informatie
Recept en foto’s uit Vegan voor iedereen van Merel Wildschut. Verschenen bij Fontaine Uitgevers.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan