Meng de boter en poedersuiker in een aparte kom met behulp van een keukenrobot of handmixer. Klop op tot een luchtig mengsel.
Voeg de melk, appelcider en appelmoes toe aan de boter met suiker en meng alles samen.
Zeef de bloem en bakpoeder boven deze mengeling en schep alles door elkaar tot het deeg goed gemengd is.
Vet 15 cakevormpjes in of gebruik papieren vormpjes. Doe 1 à 2 el beslag in elke vorm en bak ongeveer 17 minuten in de oven.
Laat de cakejes volledig afkoelen voor je ze bedekt met glazuur.
Maak nu het glazuur: meng hiervoor de poedersuiker en melk tot een dikke massa.
Dip de afgekoelde cakejes in de glazuur en zet in de frigo om het laagje glazuur krokant te laten worden.
Smelt de vegan chocolade. Maak zebrastrepen van chocolade over de cakejes. Je kan hiervoor een spuitzak gebruiken (of een diepvrieszakje waarvan je de hoek afknipt) als je er een echt kunstwerk wil van maken, maar je kan dit ook met een lepel doen.
Smakelijk!
Extra informatie
Foto's en recept van Janne Daems. Bekijk meer van haar recepten op haar Instagramkanaal Vegan by Janne.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan