Dit recept voor vegan satés met pindasaus is om duimen en vingers af te likken. Deze heerlijk gebakken vegan kipstukjes met een romige, smaakvolle pindasaus zijn streetfood op zijn best!
Soort gerecht: Hapjes, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Totaal: 15 minutesminutes
Porties: 4porties
Ingrediënten
saté prikkers
400gvegan kipstuckjes, of seitanstukjes
plantaardige olie, om in te bakken
2elkippenkruiden
Voor de pindasaus:
6elpindakaas
2tenenknoflook
2elketjap manis
2elketchup
2tlgemberpoeder
1tlsambal oelek
1elsuiker
snufjezout
flinke scheutwater
Om te serveren:
lente-uitjes, optioneel
gebakken uien, optioneel
eenhandjepinda's, optioneel
Bereiding
Laat de houten prikkers even weken in water zodat ze tijdens het bakken niet verbranden.
Maak spiesjes met de vegan kipstuckjes of seitanstukjes. Verhit wat plantaardige olie in een pan en bak de spiesjes goudbruin. Kruid bij met flink wat kippenkruiden.
Schep de pindakaas in een kom en pers de tenen knoflook boven de pindakaas. Voeg de overige ingrediënten toe. Warm de saus even op in een pannetje en roer goed door. Voeg eventueel nog wat water toe en laat nog even warm worden. Roer de saus nogmaals door tot de pindakaas goed glad is. Je kan de saus ook 2 min op 700W in de microgolf zetten en daarna goed doorroeren.
Serveer de satés met de pindasaus en rijst of noedels. Maak er een frisse salade bij. Smakelijk!
Extra informatie
Deze satés zijn ook heel lekker als borrelhapje. Maak kleine spiesjes en serveer deze met een kommetje pindasaus om te dippen.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan