Met dit recept maak je een heerlijk decadente toast met pindakaas, frambozenjam, gekaramelliseerde banaan en kokos-tahinroom.
Soort gerecht: Brunch, Dessert, Ontbijt, Snack
Totaal: 10 minutesminutes
Porties: 1persoon
Ingrediënten
2sneetjesgeroosterd brood, bv. zuurdesem of roggebrood
2el pindakaas
Voor de gekaramelliseerde banaan:
1tlkokosolie
1scheutjeahornsiroop
1banaan, in plakjes
Voor de frambozencompote:
100gframbozen
1tlahornsiroop
Voor de kokos-tahinroom:
2elkokosyoghurt of -room
1tltahin
½tlvanille-extract
Bereiding
Karamelliseer eerst de banaan. Smelt de kokosolie in een kleine koekenpan op vrij laag vuur. Voeg de ahornsiroop toe en draai de pan rond om de bodem te bedekken. Leg de plakjes banaan erin en bak ze tot ze zijn gekaramelliseerd. Keer ze en karamelliseer ook de andere kant. Zet opzij.
Verhit in een steelpannetje de frambozen, ahornsiroop en een scheutje water 3 minuten of tot de frambozen iets uit elkaar vallen. Zet opzij.
Meng alle ingrediënten voor de kokos-tahinroom in een kommetje.
Besmeer beide sneetjes geroosterd brood met pindakaas. Schep de frambozencompote op een van de sneetjes en leg de gekaramelliseerde banaan erop. Schep de kokos-tahinroom erover en leg het andere sneetje brood erop. Snijd de tosti doormidden en geniet ervan!
Extra informatie
Foto en recept uit Rebels lekker! Niki Webster. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan