Een heerlijk tussendoortje met chocolade en pindakaas, wie kan daaraan weerstaan?
Soort gerecht: Dessert, Snack
Totaal: 15 minutesminutes
Porties: 16repen
Ingrediënten
80gpretzels
80ghavermout
150gmedjool dadels
6elpindakaas
2elahornsiroop
175gvegan pure chocolade
1tlkokosolie
10gvegan witte chocolade
Bereiding
Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier en zet aan de kant.
Maal de pretzels en havermout in een keukenmachine fijn. Houd enkele pretzels apart voor de topping.
Doe nu de dadels (zonder pit), pindakaas en ahornsiroop erbij. Maal alles tot het als een geheel samen komt. Als dit niet gebeurt en het blijft te droog voeg dan beetje bij beetje 1 à 2 eetlepels plantaardige melk toe.
Doe nu het deegmengsel in de bakvorm en druk dit stevig aan zodat de bakvorm gelijkmatig verdeeld is. Zet deze vervolgens in de koelkast.
Smelt ondertussen de donkere chocolade au bain marie samen met de kokosolie
Haal de bakvorm weer uit de koelkast en verdeel de gesmolten donkere chocolade gelijkmatig over de bakvorm.
Hak nu enkele pretzels en de witte chocolade grof en strooi dit over de pure chocolade voor decoratie.
Laat alles minstens een uur in de koelkast stevig worden.