Stoof de ui aan in een beetje olijfolie en voeg na enkele minuten de knoflook, oregano, kaneel, ras el hanout, komijn, peper en zout en de tomatenpuree toe. Meng goed.
Voeg nu twee tot drie koppen water toe, de gespoelde linzen, de groentebouillon en de rest van de groenten.
Doe het deksel op de pan en laat 20 tot 25 minuten garen op een matig vuur.
Voeg, wanneer de groenten gaar zijn, het blik tomaten en de mosterdzaadjes toe. Kruid nog wat bij indien nodig. Laat nog 15 minuten verder garen op een laag vuur.
Breng het water aan de kook, samen met de rijstmelk. Voeg al roerendde polenta toe. Na enkele minuten is de polenta klaar.
Roer er de voedingsgist en olijfolie door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Schep de rode saus in een ovenschotel. Doe de polenta erop en zet nog 5 minuten onder de gril.
Serveer met verse basilicum.Smakelijk!
Extra informatie
Vervang gerust enkele groenten door andere, afhankelijk wat er nog in jouw koelkast ligt… Het kan ook met champignons, selderij, paprika…Recept en foto’s van Ellen Charlotte Marie: One healthy kitchen, Uitgeverij Lannoo, €24,99.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan