Een heerlijk vullende soep met vegan kipstuckjes en kippenbouillon.
Soort gerecht: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Totaal: 30 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
scheutjeolijfolie
1pakjevegan kipstuckjes
½tlgedroogde basilicum
½tlgedroogde tijm, of een takje verse tijm
½tlgedroogde salie
flinke snufpeper en zout
1ui, in grote stukken
2wortels, in blokjes
4selderijstengels, in stukjes
3teentjesknoflook, fijngehakt
1lvegan kippenbouillon, bijvoorbeeld van BioToday, te koop bij Albert Heijn of gebruik vegan kippenkruiden als je dit niet vindt.
100gvermicelli
3takjesverse peterselie, fijngehakt
Bereiding
Verhit de olie in een grote kom.
Doe de vegan kipstukjes erin en bak ze een minuut zodat ze een beetje bruin en krokant worden. Misschien bakt het een beetje aan, maar dat geeft niet, want als je straks de bouillon erbij doet, komt het weer los.
Voeg de basilicum, tijm, salie, peper en het zout toe en blijf goed roeren.
Voeg ook de ui toe en laat dit allemaal nog 5 minuten meebakken. Als het nodig is, kun je alvast een scheutje bouillon toevoegen, zodat het minder blijft plakken. Maar niet te veel, want de ui moet wel even goed kunnen bakken.
Doe de selderij, wortel en knoflook erbij en laat 2 minuutjes meebakken.
Voeg nu de rest van de bouillon en de vermicelli toe. Roer dit even goed door, doe de deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Net voordat je de soep gaat serveren, doe je de verse peterselie erbij en roer je alles nog eens goed door.Smakelijk!
Extra informatie
Kan je geen vegan kippenbouillon vinden? Gebruik dan gewoon groentebouillon. Het smaakt dan niet helemaal als echte kippensoep, maar het is nog steeds heel lekker! Of je kan ook kippenkruiden toevoegen, maar let erop dat de soep niet te zout wordt.Foto en recept door Mint Green Mind
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan