Pompoensoep

veganistische pompoensoep - recept

(Recept en foto van Jana Broeckx)

 

Recept voor een zestal porties

 

1 middelgrote muskaatpompoen

1 chilipeper

1 blik tomaten (400 gram)

1 blik kokosmelk (400 ml) of 250 ml sojaroom

1 grote rode ajuin

4 teentjes look

2 theelepels currypoeder

1/2 theelepel komijn

1/2 theelepel koriander

3 eetlepels sojasaus (tamari of shoyu)

water

 

Schil de pompoen, ajuin en look. Snij de geschilde ingrediënten en de chilipeper in stukjes. Doe alle ingrediënten toe in een kookpot en voeg ongeveer 400 ml water toe.

Breng dit aan de kook en laat sudderen tot de pompoen gaar is.

Mix alles met behulp van een blender of staafmixer. Voeg extra water toe totdat de gewenste dikte wordt bereikt.

Server met wat gemalen zwarte peper en verse koriander.