Samosaburger

vegan recept samosaburger-2

(Recept en foto van Sofie Ballieu)

 

Recept voor 4 personen – 8 kleine burgertjes


1 zoete aardappel (ongeveer 200 gram)
 olijfolie
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 1 tl korianderpoeder
 1 tl garam masala
 1 tl komijn
 zout
 100 gram erwtjes
 50 gram rode linzen
 80 gram (spelt)bloem

Om te serveren:

 8 kleine broodjes
 Sla, tomaat, komkommer, geraspte wortel, …
 Mangochutney of vegan tzatziki

 

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook ze gaar in een bodempje water, giet af en pureer met een vork.

Verwarm wat olijfolie en bak daarin de ui en de knoflook glazig. Voeg de specerijen en wat zout toe en laat meebakken zodat de smaken vrijkomen. Doe er ook de erwtjes bij en laat kort meebakken.

Voeg dit bij de zoete aardappelen en meng door elkaar.

Kook de rode linzen tot ze gaar zijn, giet af en laat goed uitlekken. Meng ze ook door het zoete aardappelmengsel. Laat alles afkoelen en meng er dan nog de (spelt)bloem doorheen. Het mengsel zal zacht zijn, maar mag niet meer te veel plakken.

Vorm burgertjes met behulp van een serveerring en bak ze in wat sojamargarine of olijfolie aan beide kanten tot ze goudbruin zijn (gebruik een anti-kleefpan).

Stel zelf je burger samen naar smaak: kies wat rauwkost en doe wat mangochutney of tzatziki op de burger.