Beste brownies ooit

vegan recept brownie2

 

 

Dit recept levert brownies voor ongeveer tien personen op. Of voor 2 personen. We laten het aan u over…

 

3 el water

1 el gemalen chiazaad

150 donkere chocolade (70% cacao)

100g kokosolie

130g tarwebloem

130g amandelmeel

0,5 tl zout

0,5 tl natriumbicarbonaat*

200g suiker

150g appelmoes

optioneel: gehakte walnoten of hazelnoten.

 

Vegan recept brownie 1

 

Verwarm de oven op 180°. Maal het chiazaad in een vijzel of voor grotere hoeveelheden in een krachtige blender. Meng 1 eetlepel gemalen chiazaad met 3 eetlepels water in een klein kommetje en zet opzij.

Meng de bloem, het amandelmeel, het zout en het bakpoeder in een grote mengkom.

Smelt de kokosolie samen met de chocolade voorzichtig in de microgolf of au bain marie in een grote kom. Meng goed eens alles gesmolten is. Voeg er de suiker, de appelmoes en het chiamengsel aan toe.

Voeg de droge en de natte ingrediënten samen en meng goed. Indien je nootjes in je brownie wil, doe ze er als laatste stap bij.

Leg bakpapier in een rechthoekige bakvorm en giet het deeg erin.

Ons bakblik meet 19x25cm en wij bakken de brownie 35 minuten op 180°, niet op heteluchtstand. Is je bakblik groter bak dan iets minder lang, is het kleiner, bak iets langer.

 

Smakelijk!

 

 

* =baking soda, dit vind je in de supermarkt in gele verpakking. Dit is niet hetzelfde als bakpoeder.