Pompoenchili

veganistisch recept pompoenchili

(Recept en foto’s van De Groene Keuken)

 

In de zomer of het najaar kun je de pompoen makkelijk vervangen door paprika. Chili is het lekkerst geserveerd met rijst of couscous en tortillachips.

 

Recept voor 4 personen

 

olie

2 grote uien, fijngehakt

2 teentjes look, fijngehakt

250 gr rode bonen

250 gr witte bonen

500 gr pompoen, in blokjes

1 wortel, in kleine blokjes

200 ml tomatenvlees

200 ml groentebouillon

4 el tomatenpuree

1/4 à 1/2 tl chilipoeder*

1 tl komijn

1 tl (gerookt) paprikapoeder

1/2 tl gedroogde oregano

zout & peper

 

Stoof de ui in wat olie op middenhoog vuur voor 5 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe, roer goed door elkaar en breng op laag tot middenhoog vuur aan de kook. Laat zo’n 20 à 30 minuten pruttelen tot de pompoen zacht is.

De chili wordt nog lekkerder als je deze een paar uur afgedekt laat staan. Je kunt deze makkelijk terug opwarmen.

Serveer evt. met wat ongezoete sojayoghurt (met een scheutje citroensap in) en geraspte vegan kaas.

 

*Hoeveel chilipoeder je gebruikt is afhankelijk van hoe sterk de chili is en hoe goed je tegen een pittig gerecht kunt. Begin met een beetje chili, proef en voeg nog wat extra toe.