Vegan cheesecake met frambozen

Veganistische frambozen kaastaart

(Recept en foto’s door Plantbased)

 

Dit taartje duurt iets langer om te maken dan een eenvoudige appelcake maar het eindresultaat is zeker de moeite waard. Daarnaast is dit taartje meteen ook het ultieme bewijs dat tofu wél lekker kan zijn.

Hoe maak je de taartbodem?

  • 150gr bloem
  • 75gr kinnekessuiker (blonde suiker)
  • 75gr margarine of kokosvet
  • snuif zout
  • snuif bakpoeder
  1. Kneed alle ingrediënten zo snel mogelijk met koude handen (hoeveel te langer je kneed hoeveel te taaier en minder kruimelig je deeg gaat worden)
  2. Laat 30minuten rusten in de ijskast
  3. Rol het deeg uit (dit gaat heel gemakkelijk als je onderaan een stukbakpapier en bovenaan er plastic folie over legt)
  4. bBekleed een taartvorm met bakpapier+deeg
  5. Zet al 10 a 15 minuutjes in de oven aan 180°C terwijl je de vulling maakt

Hoe maak je de cheesecakevulling?

  • 300gr tofu
  • 200ml kokosroom
  • sap van 3 limoenen
  • 150gr suiker
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 eetlepel vanillearoma
  • flinke snuif zout
  • 3eetlepels tapiocazetmeel
  • 200gr frambozen (buiten het seizoen kan je diepvriesframbozen gebruiken)
  1. Mix alles (behalve de frambozen tot een glad geheel)
  2. Proef en voeg naar smaak nog limoensap, suiker of zout toe
  3. Schep voorzichtig de frambozen onder het deeg
  4. Vul de taartbodem met het deeg
  5. Bak 50min aan 180°C (of tot het taartje stevig aanvoelt)

Hoe maak je de frambozensaus?

  • 250gr frambozen (buiten het seizoen kan je diepvriesframbozen gebruiken)
  • 50gr suiker (of naar smaak)
  • enkele eetlepels water
  1. Breng samen aan de kook en laat 5 a 10 minuten borrelen tot er een sausje ontstaat.
  2. Proef en voeg desgewenst nog wat water of suiker toe
  3. Serveer koud of warm over een stukje taart