Vol-au-vegan

veganistisch recept VolauVent

(Recept en foto’s van De Groene Keuken)

 

Recept voor 2 personen

 

plantaardige boter

1 ui, fijngehakt

1 teentje look, fijngehakt

250 gr champignons, in schijfjes gesneden

200 gr vegan kip- of seitanstukjes, gebakken tofu, sojabrokjes en/of gekookte kikkererwten*

1 tl tijm

1 blad laurier

1 à 3el cognac

250 ml plantaardige room

50 ml groentebouillon

½ tl citroensap

peper

verse peterselie

 

Stoof de ui gaar in wat plantaardige boter op een laag vuur. Voeg de look, kruiden en champignons toe en laat even verder stoven.

Als je de seitan (of andere) graag eerst wat bakt, voeg je deze nu toe aan de champignons.

Voeg de cognac, room, bouillon en het citroensap toe aan het champignonmengsel. Laat op een zacht vuur indikken voor ongeveer 20 minuten. Serveer met frietjes, kroketjes of puree. Smakelijk!

 

* Lekkerst met vegan kipstuckjes!