Kikkererwtenburger

veganistisch recept asian burger

(Recept en foto’s door De Groene Keuken)

Recept voor 4 burgers

240 gr gekookte kikkererwten
2 teentjes look, fijngesnipperd
3/4 à 1 tl gember, fijgesnipperd
1/2 tl korianderzaad, gemalen
1 tl gemalen lijnzaad
1 1/2 tl tahin
1 tl citroensap
1 1/2 tl tamari
2 el boekweitbloem (of gewone bloem)
1/4 rode ui, fijngehakt
1 wortel, geraspt
1/2 cup verse koriander
snuifje cayennepeper of chilipoeder
snuifje zout

200 gr warmoes*
tamari

4 burger buns
ketchup
Doe alle ingrediënten in een kom en mix met een staafmixer. Zorg dat je niet alles fijn mixt zodat je wat meer textuur overhoudt in je burgers.
Maak er 4 burgers van en bak ze in wat olie op een hoog vuur.
Snijd de stelen uit de warmoes en bak deze zo’n 5 minuten op een hoog vuur met een scheutje tamari. Stoof vervolgens het blad ong. 3 minuten op middenhoog vuur tot ze zacht zijn.
Doe wat ketchup op je burger buns, leg hier de burger op, snijd de warmoesstelen in stukjes en schik ze samen met het warmoesblad op je burger. Enjoy!
*Als je geen warmoes vindt, kun je ook spinazieblaadjes gebruiken.