Hartige pannenkoek met sperziebonen, wortels en champignons


Veganistisch recept hartige pannenkoek

(Recept en foto’s van De Groene Keuken)

 

Recept voor 2 personen

 

Voor de pannenkoeken:

1/4 cup boekweitmeel

1/4 cup 5-granenmeel

1/4 cup kikkererwtenmeel

1/4 cup rijstmeel

1 el lijnzaad

1/2 tl paprikapoeder

1/2 tl currypoeder

1 tl sesamzaad

1 tl maanzaad

1 teentje knoflook, fijngehakt of geperst

1 1/4 cup water

zout & peper

 

250 gr sperziebonen, in de helft

2 grote wortels, julienne

2 teentjes look, fijngesnipperd


1/2 tl rozemarijn

250 gr champignons, in schijfjes

1 brikje sojaroom (of rijst- of haverroom)

1 flinke handvol peterselie
peper


evt. wat groentenbouillonpoeder

 

Meng voor de pannenkoeken alle ingrediënten samen in een kom. (Je kunt gerust ook andere soorten bloem gebruiken, zolang het allemaal tesamen maar 1 cup is). Verhit wat olie in een pannenkoeken- of antikleefpan en bak de pannenkoeken – in totaal 4 – op hoog vuur.

 

Laat de sperziebonen zo’n 6 à 7 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Voeg de laatste 3 minuten de wortels toe. Laat uitlekken in een vergiet. Bak de teentjes look in wat olie en doe er de sperziebonen, rozemarijn en wortels bij. Roerbak nog een minuut of twee.

 

Stoof de champignons in wat olie tot ze zacht worden. Doe er de sojaroom, peterselie, peper en evt. het groentenbouillonpoeder bij. Laat een minuutje verder stoven.

 

Serveer door de groentjes op de pannenkoek te schikken en hier de champignonsaus over te gieten. Ook lekker met wat seitan erbij.