Goulash

veganistisch recept goulash 2

(Recept en foto’s van De Groene Keuken)

 

Je kunt van dit recept heel makkelijk ook een dikke, hartige, soep van maken door een halve liter groentebouillon toe te voegen.

 

Bereiding: 30 minuten + 2 uur stoven

 

2 uien, in halve maantjes

2 rode paprika’s, in stukjes

2 teentjes look, fijngehakt

450 gr seitan, in hapklare stukken

snuifje cayennepeper

¼ tl komijnpoeder

1 tl paprikapoeder

1 tl tijm

2 blaadjes laurier

400 gr tomatenvlees

2 el tomatenpuree

50 ml groentenbouillon

zout

 

Stoof de ui en paprika met wat zout in een scheutje olie op middenhoog vuur voor zo’n 10 minuten.

Voeg de seitan toe en bak verder zonder deksel zodat de seitan licht bruint bakt. Voeg de look en kruiden toe en laat nog een minuut verder stoven.

Voeg het tomatenvlees, -puree en groentenbouillon toe en laat één à twee uur op een zacht vuur pruttelen.

 

Lekker met gebakken aardappels of rijst.