Smeuïge zoete aardappel brownie

vegan recept brownies

(Recept en foto’s van Noot / Erlinde Cornelis)

 

Dit recept is vegan (uiteraard!) en bovendien gluten- en suikervrij.

 

– 3 zoete aardappelen van gemiddelde grootte (of 2 grote, of 4 kleintjes)
– 3 grote geplette overrijpe bananen
– Een beetje vanille extract
– 1 kop glutenvrije bloem naar keuze
– 1 kop puur cacaopoeder
– 1 kop donkere chocoladedruppels
– Optioneel: stevia of andere zoetstof, toe te voegen naar eigen smaak

 

vegan brownie recept

Kook de zoete aardappelen tot ze superzacht zijn. Plet de bananen, meng met de zoete aardappel en schenk het mengsel in een grote kom. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed tot een dik en glad deeg mengsel. Voeg vervolgens de chocoladedruppels toe.
Giet het beslag uit in een grote, relatief ondiepe bakvorm. Bak de brownies op 200°C gedurende ongeveer 40 minuten. Laat ze volledig afkoelen alvorens ze aan te snijden.

Smakelijk

Tip: Deze brownies kunnen gemaakt worden in allerlei verschillende smaakvariaties, door bijvoorbeeld verse frambozen toe te voegen. Enkele dagen in de koelkast te bewaren.