Italiaanse worstjes uit de oven

Veganistisch recept voor italiaanse worstjes uit de oven

(Recept en foto van Jerney Trommel)

8 Fry’s diepvriesworstjes
cherrytomaatjes
2 rode uien
8 teentjes knoflook
1/3 cup olijfolie
1/3 cup balsamicoazijn
basilicum
peper en zout naar smaak. 
Haal de worstjes uit de diepvries om ze wat te laten ontdooien. Die van Fry’s zijn ideaal omdat ze een heel aangename textuur hebben. Maar als jij een andere favoriet hebt, gebruik die dan vooral. Je kan dit recept ook maken met vegan worstjes van Wheaty of Taifun bijvoorbeeld.
Mix de olijfolie en balsamico in je ovenschaal en maal er flink wat peper en zout boven. Snijd de uien in partjes en de knoflook in dunne plakjes en doe ze erbij. Zet de schaal 20 minuten in de oven op 200 graden. Wanneer je de schaal uit de oven haalt voeg je de cherrytomaatjes toe. Rol ze even rond in de jus.
Bak de worstjes in de pan in wat olie op medium vuur terwijl je ze goed rond blijft draaien. Omdat er niet zoveel vet in zit, kun je ze beter niet in de ovenschaal doen. Zo worden ze namelijk droog. Wanneer ze aan alle kanten bruin zijn, voeg je nog een beetje balsamico toe en rol je ze hier nog even doorheen. Leg ze in de ovenschaal en bestrooi ze met wat gescheurde basilicum.
Je kan een schijfje meergranen stokbrood in je jus dopen en het vervolgens beleggen met de overige ingrediënten, maar dit gerecht is ook erg lekker met aardappelpuree of een stamppot.