Hemelse rode vruchtentiramisu

Veganistisch recept voor rode vruchtentiramisu2

 

 

160 gr cashewnoten (een paar uur in water geweekt en vervolgens afgegoten)
250 gr sojavanillepudding
1 el bruine rum
80 gr poedersuiker
250 ml opklopbare sojaroom
500 gr diepvriesframbozen of andere rode vruchten
1 pakje vegan koekjes (“Digestive” koekjes zijn heel hard aanbevolen. Het feit dat ze volkoren zijn is, in tegenstelling van wat je zou verwachten, een absolute meerwaarde!)

 

Recept rode vruchtentiramisu1

 

Mix de cashews in een blender héél goed fijn samen met de sojavanillepudding en een eetlepel bruine rum.

Klop 1 brikje sojaslagroom op tot je slagroom hebt. Meng vervolgens de slagroom heel voorzichtig met het cashew-puddingmengsel.

Mix 500g diepvriesframbozen met 80g poedersuiker met een staafmixer in een hoge beker tot een vloeibare saus. Als je wil kan je met een fijne zeef de pitjes er uitfilteren.

Neem ten slotte neem een grote schaal of kleinere glazen potjes en maak de tiramisu door laagjes witte en rode saus af te wisselen met een laag koekjes. Leg niet meer dan 1 laag koekjes per vingerdikke laag saus, anders krijg je een te droog dessert.

Smakelijk!