,

Vegan Sinterklaas

Binnenkort zetten de kleinsten onder ons hun (vegan) schoentje weer uit. Of het bier voor bij de schoen wel vegan is, vind je gemakkelijk op Barnivore. Voor alle andere zaken, helpen we je graag verder met het volgende overzicht van veganistisch Sinterklaas-snoepgoed!

Chocolade

We maakten een handige lijst van veganistische chocolade voor jou. Wist je dat zwarte chocolade vaak ook vegan is? Sommige merken bevatten melkpoeder, dus je controleert wel best altijd nog even de ingrediëntenlijst!

Sinterklaas vieren is natuurlijk nog leuker met aangepaste chocoladefiguren. Ook hier geldt de regel dat veel zwarte chocolade veganistisch is, maar niet alles. We zochten voor je uit wat er verder zoal in de supermarkt te vinden is:

Wiloco: chocoladefiguren in verschillende smaken en vormen (te koop in biowinkels en bij Colruyt).

Magic Chocolates: Chocoladefiguren in verschillende smaken en vormen. Deze chocolade is bovendien ook gegarandeerd glutenvrij (te koop in biowinkels).

Belvas: vegan chocolademunten met rijstmelk (te koop in biowinkels).

Kruidnoten

Hema volkoren kruidnoten, oudhollandse pepernoten en spelt kruidnoten (de gewone kruidnoten zijn niet vegan).

Van Delft kruidnootjes (te koop in biowinkels).

 

Nic-Nac

Traditionele nic-nacjes bevatten melk, maar Ecobiscuits biedt een vegan alternatief: geen letters, maar wel leuke dierenfiguurtjes in een Sinterklaaszakje (te koop in biowinkels).

 

Marsepein

Marsepein kan vegan zijn, maar is dat zeker niet altijd. We hebben een aantal veganistische marsepeinsoorten voor jullie opgesomd:

 

Boni Selection marsepein (zowel bio als niet-bio)

Ravelli Chocolatier (te koop bij Albert Heijn)

Delhaize marsepein (met of zonder chocolade)

 

 

Snoep

Snoep bevat vaak dierlijke ingrediënten zoals gelatine of dierlijke kleurmiddelen. De ingrediëntenlijst van snoep doornemen is niet altijd eenvoudig. Heb je moeite met de e-nummers? Deze lijst is een handig hulpmiddel!

Wist je dat volgende snoep wel vegan is?

 

Zure matten van Look-O-Look en Katja

Napoleon ballen

Chupa-chups lollies, verschillende smaken

 

Lievevrouwsnoepjes worden net als vele andere snoep met gelatine gemaakt en zijn dus niet vegan.

 

Speculoos

De meeste speculoos is gewoon vegan, handig toch? Sommige soorten bevatten honing, dus voor de zekerheid check je best even de ingrediënten.

 

 

 

Liever zelf maken? Probeer zeker eens onze recepten voor huisgemaakte speculoos en gevulde speculoos. Krijg je niet genoeg van de smaak van speculoos? Laat je gaan met deze speculoossmoothie of appelgranola met speculooskruiden.

 

 

Sinterklaas bij vegan speciaalzaken

 

 

 

Naduah heeft een volledig aanbod aan Sinterklaas-lekkernijen

Bij Confisserie Jonas kan je vegan chocoladefiguren bestellen.

Ook Vegasme, Goveg vegan shop en Sweet Vegan en bieden een Sinterklaas assortiment aan.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *