Bananenijs / Nicecream

Veganistisch bananenijs-3-1-1

(Recept en foto’s van De Groene Keuken)

 

 

Om bananenijs te maken gebruik je best heel erg rijpe bananen, dus met al flink wat bruine spikkels op hun jasje. Je pelt ze, snijdt ze eventueel in stukjes en steekt ze in een doos in de diepvries.

 

1 portie

Bereiding: 5 minuten

 

2 bevroren bananen

evt. een scheutje plantaardige melk

 

Doe de banaan in je blender en mix tot het een smeuïge massa wordt.

Als je blender niet zo krachtig is, kun je een scheutje melk toevoegen, dat vergemakkelijkt het proces.

 

Smaakjes! Om verschillende smaken aan je ijs te geven, kun je één of meerdere van deze dingen aan je nicecream toevoegen. Doe dit telkens voor het blenden.

  • Chocolade: 1 el cacao
  • Straciatella: 2 el gehakte chocolade
  • Pindakaas: 1 el pindakaas
  • Fruit: handjevol (diepgevroren) aardbeien, bosbessen, frambozen, … een combinatie van je lievelingsfruit of elk apart
  • Pistache : 2 el pistachenoten – je mixt beter eerste de pistachenoten voor je de banaan erbij mixt, tenzij je graag stukjes noot hebt.
  • Vanille: ½ tl vanille extract of wat verse vanille

 

Toppings! Je kunt echt helemaal loos gaan met de toppings voor je bananenijs.

  • Chocolate chips
  • Raw cacao nibs
  • Karamelsaus
  • Agave of ahornsiroop
  • Gehakte noten
  • Hagelslag